Kretas smukke Kournas sø

Mandag koerte vi til Kournas soen. En fantastisk smuk ferskvandssoe beliggende for foden af stejle bjerge, hvis toppe forsvinder ind i aftenskyerne. Totalt dybblaat vand og en udsigt, der goer stum hver gang man drejer om en bjergtop paa vej mod soen.
Kournas har utroligt mange nuancer i blaa og groenne farver og er 1,5 m i diameter og 64 meter dyb. Vandet er blikstille og klart og har sin konstante fornyelse fra underjordiske kilder springende dybt nede i jorden. Vandet har en temperatur paa omkrin 20 grader aaret rundt. Drengene var ogsaa helt stille af betagelse paa bagsaedet og mindstepigen tog sin middagslur, da vi naede frem.

Vi lejede en vandcykel for 7 euro og drengene og jeg cyklede soeen rundt, mens manden og mindstepigen tog sig en velfortjent kop kaffe og vand med broed paa Omorfi tavernaen, hvis beliggenhed paa det hoeje plateau haevede sig langt op over soens overflade og dermed en fantastisk udsigt ud over soen. Drengene syntes ogsaa det var utroligt smukt og aeldste soen filoserede lidt over, hvordan en soe som denne kom til at ligge netop her. Der maette jeg blive dem svar skyldig...

Efter en dejlig frokost med graesk salat koerte vi til Georgioupoli 5 km fra soen, hvor vi fandt en fantastisk hvid sandstrand, hvor vi lejede et par stole og badede i nogle timer. En skoen strand med hvid sand og rent klart vand paa en meget lavvandet strand. Saa smukt og dejligt, da vi var der sidst paa dagen.

Tiden loeber desvaerre afsted, men det er virkelig dejligt at vaere saa meget sammen. Jeg faar virkelig talt med isaer mellemste soen i disse dage om alle hans overvejelser om Guds kraft og eksistens. Vi har ikke talt saa meget om det andet end de historier og fortaellinger jeg mener mine boern boeer kende, da jeg selv er kristen. Det har virkelig fanget mellemste soen for tiden og vi har mange snakke om alverdens emner. Det er saa dejligt at naa helt ind under huden paa sine boern og ikke have andet end tid.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...