Berlin anbefales til børnefamilier

Saa kunne jeg alligevel ikke lade vaere.

Jeg har sneget mig ind paa en tysk internetcafé hvor jeg for 1,20 euro i 60 minutter kan laese min post og smuglaese lidt danske nyheder alt i mens Manden har styr paa de 3 unger.

Vi har haft en fantastisk dejlig ferie her i Berlin, som klart kan anbefales til boernefamilier. Her er dejligt vejr, masser af groenne parker, store legepladser, boernevenlige tyskere i Undergrunden, i butikkerne, paa fortovene, i S-togene, ja allevegne..

Jeg var lidt skeptisk med en storbyferie og 3 mindre boern, men det er gaaet saa fint - det meste af tiden. Der har vaeret tidspunkter, hvor det kan vaere en udfordring at have en meget bestemt og selvstaendig Mindstepige med, der hellere vil gaa og skubbe klapvognen end at sidde i den. Hun har rykket saa meget sprogligt de sidste uger og er begyndt paa en uendelig raekke af "hvorfor".....! Det er lidt sjovt, men ogsaa kraevende at svare paa alle disse hvorfor´ere....:-)

Vi har besoegt verdens stoerste zoologiske have i Tiergarten i Berlin. Det var noget af en oplevelse, da haven var kaempestor og fyldt med alverdens forskellige dyrearter. Jeg skal love for, at Mindstepigen lige fik foejet en masse nye ord til ordforraadet. Vi moedtes med nogle af vores gode venner i Berlin i 2 dage foer end de skulle videre til Ungarn. Det var nogle rigtigt hyggelige dage med besoeg paa restaurant, zoologisk have og nogle timer ved et springvand, hvor vi sad med og noed det kolde vand, da varmen var haard de foerste dage.

Foerste dag i Berlin lagde vi haardt ud med et besoeg i Sachsen Hausen - en tysk koncentrationslejr, hvor der blev draebt over 6000 mennesker. Det var en dag med plads til eftertaenksomhed og overvejelser om stoerre ekstensielle tanker. Det var en haard dag, men Mindstepigen tog det overraskende godt, naar blot hun havde nogle pauser og kunne gaa lidt og faa masser af vand. Drengene var meget optagede af det, men blev alligevel meget traette, da vi gik over 12 km i haard varme. Da vores venner tog videre med tog til Ungarn tog vi et par dage til en naerliggende soe her i Berlin, der hedder Wann See. Et fantastisk sted med en skoen, skoen badestrand, hvor vi naesten foelte os hensat til Graekenland sidste sommer. Vandet er utroligt lavvandet og der er masser af fint hvidt/gulligt sand, kaempestore traer til skygge, stor vandrutchebane og god plads paa trods af, at det halve af Berlins befolkning maa have befundet sig ved Wann See den dag.

Efterfoelgende fik vi et par dage med varme, men enkelte regnbyer, hvor vi saa Ice Age 3 i biografen, koebte ind, tog i svoemmehallen og slappede af nogle skoenne aftener sammen. Desvaerre fik Aeldste soen problemer med foden i gaar og det kraevede et besoeg paa sygehuset, hvor vi konstaterede, at han har faaet betaendelse via lymfebanerne under fodsaalen, saa han naesten ikke kan gaa. De sidste dage maa vi derfor tage det lidt roligt. Det er lidt aergeligt, da vejret er perfekt til et par dage ved Wann See, men saa haaber vi paa, at vejret arter sig til et par ture ved stranden i Danmark.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...