Kreta har skønne badestrande for børn

Badesæsonen på Kreta strækker sig fra maj til oktober og på sydkysten kan du og din famile bade helt frem til december måned. Vandet rundt Kreta er forbløffende rent og klart. Mange steder kan man hejse det blå flag, der indikerer, at stranden lever op til EU-krav om et bakterieniveau i vandet, som ikke er farligt for mennesker, rene strande og livredder.
 De reneste strande er på sydkysten af Kreta, men i de seneste 5 år er det blevet almindeligt at alle byer får rensninganlæg og renser strandene. Ja, vores indtryk var, at langt de fleste af de strande vi besøgte var i langt bedre strand end i Danmark, hvor det desværre ofte flyder med affald, cigaretskodder og havaffald mellem store bunker af klamt tang.

Strandene skifter mellem hvidt fint sand, grovkornet kraftigere sand, store rullesten og klipper. Langt de fleste steder kan du leje vandcykler, hvilket er en fornøjelig affære for de lidt ældre børn. Mine ældste børn var 9 og 7 år da vi lejede vandcyklerne til stor fornøjelse.

Når børnene bader så husk altid badesandaler, en solcreme med høj faktor og rigeligt med væske. Badesandalerne er nødvendige p.g.a det brændende varme sand og der er mange steder søpindsvin. God fornøjelse. Kreta er en fantastisk ø med rigtigt gode bademuligheder for børnefamilier. Der er som oftest meget lavvandet, roligt vand og ingen skjulte strømme i vandkanten. Husk dog altid at holde skarpt øje med dine børn. Da vi var afsted druknede en tysk dreng på 9 år få timer før vi ankom til en bestemt strand. Han omkom fordi han selv havde fået lov til at gå til stranden uden opsyn. Børn på 9 år bør aldrig bade uden opsyn. Hvis du et kort øjeblik lukker øjnene kan du næsten mærke solen varme din krop og høre lyden af små skvulpende bølger mod
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...